Taxi
Taxi
taxa midt i odense

Historie

Her kan du læse om Taxa Syds historie.

Taxa Fyns historie

Droskeselskabet Taxa Syd a.m.b.a. er et andelsselskab, der har drevet taxavirksomhed i Odense siden 1922. Droskeselskabet Taxa Fyn startede med et beskedent vognantal på 15. Men i løbet af årene (via udvidelser og fusioner med Lillebilforeningen "519" i 1952 og Ringbilen i 1973) er vi i dag oppe på ca. 250 vogne.

EDB-booking anlæg

Droskeselskabet Taxa Syd a.m.b.a. er moderselskabet, der står bag driften af alle virksomhedens aktiviteter. I dag er selskabet en fusion mellem Odense, Nyborg, Middelfart, Svendborg, Assens, Faaborg, Ærø og Fredericia Taxa. Det gør os til det mest komplette taxaselskab i Danmark.

Så tidligt som i 1978 installerede Taxa Fyn et EDB-booking anlæg, sandsynligvis det første af sin art i verden, og denne udvikling er blevet fulgt op lige siden.

I 1988 flyttede virksomheden til Ove Gjeddes Vej i Odense SØ, og her startede den fælles bestillingscentral Taxa-Fyn, der nu omfatter alle ovennævnte taxiselskaber.

ældre billede af odense banegår

Odense Taxa Busser

Alle vogne er udstyret med et moderne trafik dirigeringsanlæg - datastyret og online. Sammen med et dansk ingeniørfirma, Finn Frogne a/s har vi udviklet et kontosystem, som automatisk direkte overfører af data fra taxameter til faktura.

I 1983 etableredes Odense Taxa's Busser, der hurtigt fik vokseværk og nåede et antal på 60 busser, og blev dermed Fyns største privatejede busselskab. Yderligere ekspansion betød, at man I 1993 måtte udvide med opkøb af naboejendommen nr. 16. Pr. 1. juni 2001 er busafdelingen solgt til Arriva Danmark. Der blev etableret et tæt samarbejde mellem de to virksomheder om udførsel af kørsel med ældre, børn og handicappede.

taxa med plads til stor bagage

Jubilæumsbog

Droskeselskabet Taxa Syd a.m.b.a. består desuden af autoværkstedet Rosengaard Auto for personbiler og varevogne (åbent for alle), Edb-firmaet OT-service (specialfirma for netværksløsninger), samt et finansieringsafsnit OT-finans. Derudover ejer selskabet Cabital a/s – Dansk Taxifinansiering, som sammen med OT-Finans tilbyder finansiering og forsikring til alle taxivognmænd i Danmark.

I anledning af firmaets 75 års fødselsdag den 21. januar 1997 udgav Taxa Fyn en jubilæumsbog, der udover at beskrive Taxa's historie, giver et interessant lokalhistorisk indblik i dele af det gamle Odenses historie.

Bogen er på 172 sider, illustreret med mange billeder og koster kr. 180,-. Kan købes ved henvendelse på tlf. 66 15 66 31.

taxa syd holder ved middelfart banegård
taxa

Bestil din taxa her